Zöld minősítések.

Vállaljuk induló beruházások, új építésű, valamint meglévő irodaházak, irodabérlemények és egyéb ingatlanok BREEAM, LEED és WELL minősítésének elkészítését. Szakértői csapatunk az előminősítéstől kezdve a szükséges dokumentáció összeállításán át a végső tanúsítás megszerzéséig ügyfelünk rendelkezésére áll.

Projekt menedzsment.

Ügyfeleinket a projekt megvalósítása során támogatjuk, hogy beruházásuk a terveknek megfelelően, az előre meghatározott idő és költségkereten belül készüljön el.

Tervezés és tanácsadás.

Környezettudatos fejlesztésekhez, átalakításokhoz és bérleménykialakításokhoz teljeskörű tanácsadási és tervezési szolgáltatást nyújtunk. Testvérirodánk tervezésben szerzett 20 éves tapasztalatát kamatoztatva holisztikus szemlélettel segítjük az elérhető projektcélok megfogalmazását és a beépített anyagok, villamos és gépészeti rendszerek, valamint az üzemeltetési gyakorlatok optimalizálását.

Zöld minősítések

A minősítés során a beruházás, épület, bérlemény fenntarthatósága és környezettudatossága független, nemzetközi szervezetek által összeállított keretrendszer szerint kerül értékelésre. A zöld minősítés, a minősítő szervezetek ajánlásainak előnyei:

 • Átfogó környezettudatos szemlélet kialakítása.
 • A környezettudatosság érdekében tett erőfeszítések számszerűsítése, összehasonlíthatóvá tétele.
 • A környezeti hatások, kibocsátások csökkentése.
 • Környezeti és egészségügyi kockázatok kiszűrése és kockázatkezelés.
 • Egészségesebb munkahelyi környezet, ezáltal csökken a betegen töltött napok száma.
 • Hatékonyabb munkavégzés elősegítése.
 • A beruházók, üzemeltetők ösztönzése a környezeti erőforrások hatékonyabb kihasználására.
 • Ösztönzi a tartósabb, hosszabb élettartamú anyagok használatát.
 • Alacsonyabb üzemeltetési költségek.

LEED minősítések

Nemzetközi szinten elismert zöld minősítési rendszer, melyet 2000-ben alapított a U.S Green Building Council (USGBC) nonprofit szervezet. Világszerte nagyságrendileg 85.000 minősítés készült LEED standardok szerint. A rendszer bármilyen épülettípusra, bármilyen életciklusban alkalmazható. Fókuszában az erőforrások hatékonyabb kihasználása áll, a minősített épületek kevesebb vizet és energiát használnak fel és csökken az üvegház hatású gáz kibocsájtásuk.

BREEAM minősítések

A világ első zöld minősítési rendszere, melyet 1990-ben hoztott létre a BRE (Building Research Establishment). Mára világszerte több mint 538.000 épületminősítéssel rendelkezik a szervezet. Költséghatékony szemléletmódjával a beruházókat és fejlesztőket a környezeti adottságok hatékonyabb kihasználására ösztönzi, az épülethasználók számára pedig élhetőbb munkahelyi környezetet biztosít. Mindemellett a hatékonyságnövelés által hozzájárul a környezeti kibocsájtások és az üzemelltetési költségek mérsékléséhez is.

WELL minősítések

Az épületeknek, épített környezetnek bizonyított hatása van a használók egészségére, jólétére és produktivitására. Az IWBI nemzetközi szervezet ezt felismerve alkotta meg a WELL épületminősítő rendszert, mely a minősítés során az emberközpontúságot, a dolgozói komfortot és elégedettséget helyezi a középpontba. Ötvözi a tervezéssel és építéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatot az egészségügyi és tudományos kutatások eredményeivel, és törekszik az egészséges munkakörnyezet kialakítására.

Projekt menedzsment

Ügyfeleinket a projekt megvalósítása során is támogatjuk, hogy beruházásuk a terveknek megfelelően, az előre meghatározott idő és költségkereten belül készüljön el.

 • Projekt előkészítése, projektstratégia felállítása, előzetes költségbecslés készítése és költségkeret meghatározása.
 • Kivitelezési munkák tendereztetése az anyag összeállításától, a meghívások kiküldésén, és az ajánlatok kiértékelésén keresztül a versenytárgyalások lefolytatásáig.
 • A projekt ütemtervének összeállítása, nyomon követése és aktualizálása.
 • Résztvevők koordinációja, helyszíni kooperációk és bejárások szervezése, felmerülő problémák megoldása.
 • Megrendelői érdekek maximális képviselete, ügyfelünk folyamatos tájékoztatása, döntéseinek előkészítése.
 • Kivitelező teljesítésének mennyiségi és minőségi ellenőrzése szakáganként, ütemterv és budget nyomonkövetés.
 • Átadás-átvétel bonyolítása, hibalisták vezetése, javítások ellenőrzése.

Tervezés és tanácsadás

Környezettudatos fejlesztésekhez, átalakításokhoz és bérleménykialakításokhoz teljeskörű tanácsadási és tervezési szolgáltatást nyújtunk. Testvérirodánk tervezésben szerzett 20 éves tapasztalatát kamatoztatva holisztikus szemlélettel segítjük az elérhető projektcélok megfogalmazását és a beépített anyagok, villamos és gépészeti rendszerek, valamint az üzemeltetési gyakorlatok optimalizálását.

Elérhetőségeink

Felveszem a kapcsolatot